Natuurhuisje

Welkom in het Natuurhuisje

Het bezig zijn in de tuin en de natuur kan je helpen om ‘uit je hoofd’ te raken, als je een verwoed denker of piekeraar bent. Ook als je dat niet bent, kan het bewerken van de aarde je helpen ‘aarden’.
Als het je aanspreekt kun je een paar uur per dag meewerken op de biologische moestuin, in de bloementuin of op het erf.

Je bent buiten, in contact met de buitenlucht, je bent in beweging, je voelt en ervaart letterlijk het contact met de aarde. Je werkt mee aan het groei- en ontwikkelingsproces van bloemen en planten, die je voeden. Je gebruikt je spieren, je bloedsomloop verbetert, je ademhaling verdiept zich als vanzelf.
Je kunt de tuin gebruiken als metafoor voor je eigen groei en ontwikkelingstraject, of van wat er bij jou van binnen leeft.
Het geeft een verhelderende kijk op je innerlijke natuur.

Naast bovengenoemde voordelen werkt de natuur ontspannend; het geeft -letterlijk- lucht, inspiratie, voldoening, heling voor je lichaam en geest.
Ook zonder fysiek in de tuin bezig te zijn, kun je je laten verrassen en inspireren aan de hand van opdrachten, het zoeken naar natuurlijke symbolen, die bijv. staan voor jouw ontwikkeling, groei, bloei, rijpingsproces, dat wat je wilt vasthouden en loslaten, e.a.

Natuurgebied De Eese is op loopafstand, ook hier kun je je volop laten inspireren door de veelzijdige natuur, alleen of door middel van wandelcoaching, als onderdeel van je inspiratietraject.

Welk pad spreekt je aan en waarom, welke richting kies je en wat hoop je daar tegen te komen? Wat wil je achterlaten en wat wil je op je weg meenemen?’